Annonsørinnhold Telemarkskanalen

Annonsørinnhold Telemarkskanalen

Yrende båtliv på Telemarkskanalen

I fjor var det over 20 000 reisende med kanalbåt på Telemarkskanalen, og hundrevis av fritidsbåter passerer hver sommer gjennom slusene. – Den klassiske kanalturen gjennom Norges vakreste natur, med utrolig mange valgmuligheter, er utrolig populær og det skal godt gjøres å finne noen som ikke anbefaler den, sier Janne Lindgren, daglig leder i Skien Dalen Skipsselskap.Mange nordmenn fikk for alvor kjennskap til Telemarkskanalen og de fantastiske omgivelsene gjennom NRK sin minutt-for-minutt-sending i 2012. Denne reisen inn i fortiden, der du får norsk natur på sitt beste og slusing slik den foregikk for over 100 år siden, er en opplevelse som aldri skuffer.

– Det vanligste kommentaren jeg hører fra folk som har besøkt Telemarkskanalen, er «Hvorfor har vi ikke gjort dette før», og de som bare tar deler av turen kommer ofte tilbake for å ta hele turen, eller i hvert fall den delen de mangler. Det viser at en tur med kanalbåt eller i egen fritidsbåt ikke er noe man vil gå glipp av, fastslår Janne Lindgren.

Telemarkskanalen: Fritidsbåter
i Skien sluse. Foto: Ole Bjorn Ulsnæs.

Telemarkskanalen: Fritidsbåter i Skien sluse. Foto: Ole Bjorn Ulsnæs.

Mange gode valgalternativer

Du kan nemlig velge mellom korte og lange turer med en av de nostalgiske kanalbåtene MS Victoria, MS Henrik Ibsen eller den noe nyere MS Telemarken.

– Vi anbefaler selvsagt de lengre turene. Det er nemlig så mye å se på og oppleve at man nesten er redd for å gå glipp av noe om man ikke følger med, og selv kapteinene våre oppdager stadig noe nytt. Og det er ikke rart, med den spektakulære variasjonen vi byr på – her starter man turen i en bykjerne og snirkler seg så mot det som nesten er en vestlandsfjord omringet av høye fjell. Det er virkelig en magisk reise gjennom storslått natur, sier Janne.

Om du har lyst til å forlenge turen utover tiden turen tar, anbefales en eller flere netter på et av de mange trivelige overnattingsstedene som finnes langs kanalen. Mange kombinerer også den klassiske båtturen med mer aktive opplevelser med sykling, vandring eller padling.

På nettsidene våre finner du mange forslag til det som er verdt å oppleve. Kanalturene kan også kombineres med et besøk på noen av de flotte kulturattraksjonene som ligger langs Telemarkskanalen. Valgene er utrolig mange, og alle alternativene særdeles gode, inviterer Janne.

Telemarkskanalen: På vannene
langs kanalen finnes det vanvittig mange flotte steder hvor man kan
legge inntil med båten sin. Foto: Telemark fylkeskommune.

Telemarkskanalen: På vannene langs kanalen finnes det vanvittig mange flotte steder hvor man kan legge inntil med båten sin. Foto: Telemark fylkeskommune.

Flott for fritidsbåter

Også de som har mulighet til å reise med sin egen båt bør kjenne sin besøkelsestid. Kanalen er åpen for slusing av fritidsbåter i sesongen fra 23. juni til 17. august.

– På vannene langs kanalen finnes det vanvittig mange flotte steder hvor man kan legge inntil med båten sin og være så å si alene på koselige strender og holmer. Samtidig byr turen også på mange flotte gjestehavner om du ønsker mer liv og røre. Jeg har ennå til gode å møte en båteier som angrer på at de tok turen til Telemarkskanalen, forteller Janne.

Kontakt Telemarkskanalen

Jeg ønsker flere tips om ferieturer langs Telemarkskanalen