Annonsørinnhold Raymarine

Annonsørinnhold Raymarine

Raymarine utvider virkeligheten – det blir lagt merke til

Tilbake i oktober gikk IBEX 2018 Innovation Awards av stabelen, og i kategorien «OEM Electronics» var det ingen ringere enn Raymarine og deres nyeste produkt, ClearCruise™ Augmented Reality, som stakk av med seieren. Da det for kort tid siden var duket for årets DAME Award var det igjen knyttet stor spenning rundt Raymarine og deres seneste lansering – kvelden ble en suksess og Raymarine fikk sin velfortjente «Special Mention 2018» – alt dette for å utvide virkeligheten.

Augmented Reality – Utvidet virkelighet

Det høres kanskje avansert ut, og teknologien i den nye AR200 stabiliseringsmodulen til Raymarine er nettopp det – avansert – likevel er den ferdige løsningen brukeren blir presentert enkel å forstå. Dette er et stort steg videre i retning økt sikkerhet på vannet. I Seilmagasinets artikkel «Kartplotter og kamera i samarbeid» oppsummerer Jørn Finsrud det hele på en fin måte;

«Tenk deg at du bruker et kamera som viser bildet på skjermen til kartplotteren. Du retter kamera mot en båt. På skjermen ser du informasjon om båten sammen med videobildet. Samtidig får du opp informasjon i videobildet om båten er på vei mot deg og utgjør noen fare av hensyn til din kurs. I tillegg vil du se kartpunkter og viktige objekter som er merket i kartet, relatert til videobildet du ser på skjermen.»

Raymarine ClearCruise™ Augmented Reality gir, med sitt intuitive brukergrensesnitt, deg som fører båten forbedret bevissthet på sjøen ved å visualisere merker og veipunkter, hjelp til å gjenkjenne og respondere til fartøyer i nærheten og økt forståelse i komplekse navigasjonssituasjoner som til sammen sørger for enklere navigasjon i trafikkerte og ukjente farvann. I tillegg tilbyr systemet en aktiv GOTO-knapp som effektiviserer søk etter mann over bord.